donderdag 23 februari 2012

Banh Mi met 'kipstukjes'

Banh Mi met 'kipstukjes'

Marinade: eetlepel sojasaus, eetlepel sesamolie, grote teen knoflook, theelepel sereh, scheut olie, 2 bakjes 'kipstukjes'


1 grote wortel in kleine blokjes of reepjes gesneden, 1 grote komkommer in blokjes gesneden, augurken blokjes  flinke scheutje azijn, kopje water, zout 2 grote stokbroden, mayonaise of veganaise, chilisaus.


Maak de marinade en schep de 'kipstukjes' erdoor laat een halve dag marineren (mag altijd langer)
Meng wortel, komkommer en het zuur met zout, azijn en water en laat minimaal 3 uur marineren.


 Bak de 'kipstukjes' in een beetje olie. Halveer de stokbroden en besmeer met mayo of veganaise. Leg de kipstukjes op het brood. Schep de groenten uit het vocht en leg op de kipstukjes. Druppel er wat chilisaus over. Klap de broden dicht en snij in stukken.


Inplaats van 'kipstukjes' kan je ook (geperste) tofu gebruiken. De groenten die je over houd kan je gewoon bewaren in een potje in augurken zuur.

Bron recept: The London Vegetarian

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen