donderdag 16 februari 2012

Focaccia met zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes.

Pak wittebroodmix (Koopmans) 2 eetlepels taggia olijven, 8 zongedroogde tomaten op olie, eetlepel kappertjes, rozemarijn, gemalen zeezout, olie.

Bereid het deeg volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat 15 minuten rijzen. Hak ondertussen de olijven en zongedroogde tomaten klein. Meng de kappertjes er door en giet er wat van de tomatenolie bij. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn..

Kneed het deeg nogmaals door na de eerste rijstijd en kneed het olijven mengsel door het deeg. Vet een braadslee of platte ovenschaal in met olie en kneed het deeg uit tot het formaat van de ovenschaal. Prik met je vingers gaatjes in het deeg, sprenkel er wat olie van de zongedroogde tomaatjes over, de rozemarijn en maal er wat zeezout boven. Leg een vochtige theedoek over het brood, zet het in de koude oven en laat nog 45 minuten rijzen.

Zet de oven op 220 graden en bak het brood in 25 minuten gaar en bruin. Snij in repen en serveer bij soep of een glas wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten