zondag 19 februari 2012

Gnocchi met tomaten/aubergine saus uit de oven

2 pakken gnocchi, 1 aubergine, 2 blikken tomaat, flinke teen knoflook, snufje rode pepervlokken, eetlepel kappertjes, eetlepel taggia olijven, Tofutti mozzarella style of echte mozzarella (Euro Shopper heeft een vegetarische mozzarella)

Was de aubergine, prik er wat gaatjes in en rooster hem 30 minuten op 225 graden in de oven. Haal de aubergine uit de oven, geef met een mes een flinke snee in de lengte en laat even afkoelen.

Verhit olie in een pan en fruit knoflook met rode peper. Voeg de blikken tomaat toe en pers de tomaten fijn met een pureestamper. Hak de olijven fijn en schep olijven en kappertjes door de saus. Haal het vruchtvlees uit de aubergine en hak fijn. Schep de aubergine door de saus. Breng de saus op smaak met gemalen zwarte peper.

Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven en schep ze dan meteen uit de pan. Doe de gnocchi bij de tomatensaus. Schep het gnocchi mengsel in een flinke ovenschaal en strooi er mozzarella over of leg er de plakjes Tofutti mozzarella over. Verhit de oven op 175 graden en bak de gnocchi 20 minuten tot het bubbelt en de kaas gesmolten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten