zaterdag 18 februari 2012

Minestrone soep

Olijfolie, 1 grote witte ui gesnipperd, zwarte peper, flinke teen knoflook geperst, 500 mg tomatenpassata, anderhalve liter water, 4 bouillonblokjes, peterselie, bascilicum, tijm, 2 laurierblaadjes, witte peper, 250 gram wortelen in stukjes, 250 gr bleekselderij in stukjes, 1 rode paprika, zaadlijsten en steel verwijderd en in blokjes gesneden, 100 gram soeppasta, klein potje dopertwen, 1 courgette in blokjes, 1 korst van een stuk parmezaan (optioneel) potje witte bonen, 1 blik tomatenblokjes.

Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de passata toe, het water en de bouillonblokjes. Breng aan de kook. Voeg de kruiden en de gesneden groenten toe en laat zachtjes mee pruttelen ongeveer 10 minuten. Voeg de pasta toe en de kaaskorst en laat nogmaals 10 minuten meekoken. Voeg als laatste het blik tomaten en witte bonen toe. Laat een minuut of 20 op laag vuur koken.


Verwijder het laurierblaadje en de kaaskorst. Schenk de soep in kommen en serveer met focaccia.

Bewerkt recept: Bron - Jolande Burg La Vita è Bella

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen