maandag 20 februari 2012

Pasta pesto

400 gram pasta naar keuze, 75 gram rucola, half bosje bascilicum (van een plantje), flinke teen knoflook, scheut citroensap, handje pompoen en zonnepitten, olijfolie, zout en peper, 2 bakjes kerstomaatjes, eetlepel bruine suiker, olijfolie.

Halveer de tomaatjes en leg ze in een braadslee. Giet er olijfolie, peper en zout en bruine suiker over. Hussel goed door en rooster 45 minuten in de oven.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Ondertussen maak je pesto van rucola, bascilicum, knoflook, pitten, peper, zout en olie. Breng op smaak met citroensap. Als de pesto te dik is schenk je er nog wat olie bij.

Schep de pesto door de pasta en serveer met de geroosterde tomaatjes.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit groene pasta met rode tomaatjes, tja rucola geeft zoveel smaak...en de geur van basilicum...heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Eric. Wat is die ajvar heerlijk zeg!Ik heb hem afgelopen weekeinde gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen