zaterdag 11 februari 2012

Portobello muffaletta


1 Turks brood, 4 portobello,s, olie, knoflook, 1 dl groentebouillon, zout en peper, gemengde olijven, peterselie, oregano, scheut rode wijn, rode wijnazijn, pot geroosterde paprika's, potje gemarineerde artisjokken, pijnboompitten bascilicum.

Verwijder de steeltjes van de portobello en hak ze fijn. Snij de portobello's in dikke plakken. Verhit de olie, hak de knoflook fijn en fruit de knoflook zacht in de olie. Voeg de paddestoelen en steeltjes toe en bak kort mee. Giet de wijn en de bouillon bij de paddestoelen en laat de paddestoelen gaar worden in het vocht. Laat afkoelen.

Hak de olijven fijn en meng met peterselie, oregano, azijn en peper.

Halveer het brood in de breedte zodat je 2 plakken krijgt. Beleg het brood met het olijvenmengsel, paprika's, artisjokken, pijnboompitten, bascilicum en de portobello's. Leg het deksel op het brood druk het goed aan en snij in punten.

Bron: Whole Foods Market

2 opmerkingen: