zondag 12 februari 2012

Pumkin pie

Voor het deeg: 125 gram bloem, snufje zout, 90 gram plantaardige boter in kleine blokjes, 2 tot 3 eetlepels water.

Voor de vulling: pompoen (1 kilo of minder), 150 gram bruine suiker, 2 dl Oatly haverroom, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels gemberpoeder, snufje nootmuskaat, 2 porties No-Egg bereid volgens gebruiksaanwijzing.

Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed een stevig deegje. Laat het deeg een half uurtje in de koelkast rusten. Was de pompoen, verwijder de pitten en draden en snij met schil en al in kleine blokjes. Kook de blokjes in water in 25 minuten gaar, giet af en pureer tot moes. Laat afkoelen.

Vet een springvorm of ovenschaal in met boter en druk het deeg er in uit. Meng de afgekoelde pompoenmoes met basterdsuiker, haverroom, kruiden en No-Egg. Schep het pompoenmengsel over het deeg.

Verwarm de oven op 220 graden en bak de pumpkin pie 15 minuten. Zet dan de ovenstand op 175 graden en laat nog 50 minuten bakken.

 De pie blijft een puddingachtige structuur houden maar is heel erg lekker. Serveer als ontbijt, dessert, of gewoon tussendoor bij een kopje thee of koffie. Ik at het als ontbijt!

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik vaak in plaats van No-Egg een pakje silken tofu (maar gewone kan ook.) Die maal ik even met een blender of staafmixer en roer dan door de pompoenmassa. Je proeft er niks van, maar je pompoentaart wordt heerlijk stevig, precies zoals met ei gebeurt! En het is gezond, en niet zo duur :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Emily: Dat had ook gekund.Toch is No Egg niet echt duur, er gaan wel heel veel 'eieren' uit een pak. Als je dat met echte (bd)eitjes gaat vergelijken... Ik maakte wel onlangs een vegan quiche lorraine met silkentofu. Gaat prima!

    BeantwoordenVerwijderen