woensdag 22 februari 2012

Seitan stew

Seitan stew

Grote pot seitan stukjes van Yakso,1 grote ui gesnipperd, 1 selderijstengel in stukjes, 2 tenen knoflook geperst, 5 medium size wortels, bakje champignons gehalveerd, 5 aardappels in stukken, 2 pastinaken in stukken, takje rozemarijn, theelepel tijm, 2 laurierblaadjes, vocht van de seitan stukjes of  5 dl groentebouillon, scheut rode wijnazijn of een kopje rode wijn, 2 el maizena, handje verse peterselie, zout en peper, olie.

Verhit olie in een pan en fruit ui en selderij, Voeg de knoflook en de champignons toe. Zodra het goed warm is voeg je de seitanstukjes met vocht toe en de kruiden, behalve de peterselie. Breng aan de kook. Schep dan de aardappel, wortel en pastinaak door het mengsel en giet de azijn of rode wijn bij het mengsel. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de stew 20 minuten op laag vuur prutelen.

Meng de maizena aan met wat van het kookvocht en roer door de stew. Verwijder de laurierblaadjes en breng het gerecht op smaak met peper en eventueel wat zout en de peterselie. Serveer met brood en kruidenboter.

Bewerkt recept, bron Vegalicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten