donderdag 2 februari 2012

Tofu teriyaki in een jasje

Voor 2 personen

Blok tofu, 2 porties No-Egg, theelepel maizena, 2 volle eetlepels bakmeel, olie, teriyaki marinade (Kikkoman)

Haal tofu uit de verpakking, wikkel hem in een schone doek zonder wasluchtjes en zet er iets zwaars op, een pak melk ofzo en laat een uurtje uitlekken. Snij de tofu in blokjes. Maak No-Egg volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Meng bakmeel met maizena, No-Egg en tofu blokjes. Laat een kwartiertje staan.

Verhit olie en bak de blokjes tofu tot ze bruin en knapperig worden. Voeg nu een flinke scheut van de teriyaki marinade toe en roer alles goed om. De blokjes gaan enigzins carameliseren.

No-Egg is verkrijgbaar bij EkoPlaza en De Tuinen

Bron: Please Pass the Tofu

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen