dinsdag 14 februari 2012

Tofu/groente pannenkoekjes

1 blok tofu uitgelekt, 4 cups groentebouillon, 5 cups zelfrijzend bakmeel, 2 wortels grof geraspt, 2 uien gesnipperd, 1 prei in ringetjes gesneden, paar koolbladeren in dunne reepjes (optioneel) half bakje champignonsplakjes, half bakje tauge, paar lente uitjes in ringetjes gesneden, stengel selderij in stukjes, grote teen knoflook geperst, scheut sojasaus, stukje rode peper fijn gehakt en pitjes verwijderd, olie

Uitlekken van tofu doe je op de volgende manier: Haal tofu uit het water en wikkel hem in een theedoek. Zet er iets zwaars op en laat een uurtje staan. Klaar!

Pureer de tofu met de bouillon in een keukenmachine. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en pureer tot een beslag. Haal het beslag uit de kom en schep de groenten erdoor. Breng op smaak met rode peper, knoflook en sojasaus.

Verhit een laagje olie in een pan en schep wat van het beslag in de pan. Er kunnen ongeveer 4 pannenkoekjes tegelijk  worden gebakken.

Serveer met zoete chilisaus of sambal. Wat je overhoud vries je gewoon in !

(1 cup is ongeveer 240 gram/cl)

1 opmerking: