dinsdag 28 februari 2012

Zwarte bonen chili

2 blikken zwarte bonen, 1 grote ui gesnipperd, snufje chilivlokken, 1 geraspte wortel, teen knoflook geperst, 8 zongedroogde tomaten in stukje geknipt, 2 blikken tomatenblokjes, 1 grote groene paprika in blokjes, chilipoeder, djintan, eetlepel jalapeno pepers uit een potje, (Casa Fiësta) 1/2 eetlepel groentebouillon poeder, water, zout en peper.

Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg wortel en chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper, Doe de tomaten, paprika en zongedroogde tomaten bij het mengsel en roer goed door. Giet een halve liter water, bouillonpoeder, djintan, chilipoeder en jalapeno's bij het mengsel. Voeg dan de bonen met vocht toe en laat 20 minuten pruttelen.

Als de chili te droog word giet je er nog wat water bij. Serveer met tortillachips en guacamole.

(Ik weekte een pak zwarte bonen , dat is teveel voor deze chili, maar wat je over houd kan je invriezen)

2 opmerkingen:

  1. Lekker! Ik heb nog 2 avocado's liggen ook, chili is een goed idee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom over djinten uit de Indonseische keuken praten als het gewoon komijn is. En we zijn hier geen oud-kolonialen uit Nederlands Indie.

    BeantwoordenVerwijderen