woensdag 21 maart 2012

Bananen brood met chocolade

2 grote rijpe bananen, flinke kneep citroensap, 75 gram pure chocolade fijn gehakt (70% cacoa of meer) 90 ml zonnebloemolie, 75 ml rijststroop, 175 ml sojamelk,  1 tl appelazijn (voor de houdbaarheid) mespunt vanille poeder, 75 gram rietsuiker, 75 gram walnoten, 225 gram tarwemeel, 1 zakje bakpoeder, mespunt zout, mespunt nootmuskaat, beetje kaneel.


Pureer in een kom de bananen met citroensap, olie, sojamelk, azijn, vanille en rijststroop. Meng in een andere kom, bloem, chocolade, bakpoeder, zout, suiker, walnoten en kruiden. Vet een cakevorm in met wat olie en bloem. Verhit de oven op 180 graden.


Schep de droge ingrediënten door de natte en giet het beslag in de vorm. Zet het brood in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Klaar! En gooi nou nooit meer je rijpe banaantjes weg want dit is echt smullen!


Bron Lisette Kreischer - Ecofabulous koken in alle seizoenen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen