maandag 5 maart 2012

Bangkok, Leiden, een (bijna) leeg nest en een bieten brownie

Zo zit je met een huis vol, zo is het stil en zijn we weer (bijna) met z'n tweetjes. Gister zwaaiden we onze dochter uit op Schiphol. Eindelijk kon ze met haar grote reis beginnen.

Vandaag gaan we onze zoon verhuizen. Hij gaat op kamers wonen in Leiden. Superleuk, maar hier in huis wordt het dan wel ineens heel  erg stilletjes. Nou ja, onze zoon is in het weekeinde weer terug voor zijn hockey en over 4 maanden is onze dochter weer terug. Kunnen we alvast wennen als ze straks echt het 'nest verlaten'...

Troostvoedsel dus...

Bietenbrownie

500 gram rauwe bieten, 100 gram plantaardige boter, 200 gram pure chocolade (70 % of meer), beetje vanillepoeder/extract, 125 gram rietsuiker, 125 gram bruine basterdsuiker, 3 porties No-Egg of 3 eieren los geklopt, 100 gram zelfrijzend bakmeel, half zakje bakpoeder, 25 gram cacoa, snuf zeezout.

Schil de bieten en snij in stukjes( doe handschoenen aan ). Doe de bieten in een glazen kom, dek af met plastic of magnetronfolie,giet er water op en laat 12 minuten koken op de hoogste stand in de magnetron.

Vet een brownie vorm in met boter. Hak de chocolade en boter fijn in een foodprocessor. Giet de gare bieten af en voeg de hete bieten, vanille en zout toe aan de chocolade. Pureer het mengsel fijn ( de chocolade smelt door de hete bietjes)

Maak No-Egg volgens gebruiksaanwijzing en meng met de suiker. Schep het bietenmengsel door de suiker, voeg bakmeel en bakpoeder toe en roer alles goed door tot een mooi beslag.

Verhit de oven op 180 graden. Schep het bietenmengsel in de brownievorm en bak de brownie in 20 minuten gaar. Laat nog 5 minuten in de hete oven staan.

Het is moeilijk maar laat de brownie goed afkoelen voordat je hem aansnijd om hem langzaam op je tong laat weg smelten. Ik deed dat dus wel waardoor hij in stukken breekt...

3 opmerkingen:

 1. Goh is je zoon alweer zo groot!!! En wat spannend dat je dochter aan zo'n grote reis gaat beginnen.
  Het lijkt me erg stil als je kinderen uitvliegen. Die van ons blijven nog wel even!!!
  De brownies lijken me heerlijk. Van de week ook eens uitproberen dan zeg ik niets over de bietjes die er inzitten ;O))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wel lekker hoor, als ze het huis verlaten! Geen rommel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Funkymama: Hij is nog maar 19.
  @Caroline: Rommel ja, alleen al die heel veel paren schoenen van mijn dochter...
  Maar het is wel stil.

  BeantwoordenVerwijderen