maandag 26 maart 2012

Gebakken gnocchi met basilicum pesto


2 pakken gnocchi, basilicum plantje, grote teen knoflook, handje pijnboompitten, olijfolie, kneepje citroen, paar draaien zwarte peper en zout.

Begin een paar uur van te voren met het maken van de pesto, dan kan het goed op smaak komen.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze gaan geuren. Knip de blaadjes van het bascilium plantje en stop ze met de knoflook, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie in een keuken machine. Pureer helemaal fijn. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de gare gnocchi tot ze een beetje bruinig kleuren. Schep een paar eetlepels van de pesto door de gnocchi en laat goed heet worden.

Schep de gnocchi op 4 borden en geef de rest van de pesto erbij. Serveer er een grote groene salade bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten