woensdag 28 maart 2012

Geurige pakketjes uit de oven met sperzieboontjes, krieltjes en zwarte olijven tapenade

Pakketjes: kilo krielaardappeltjes, 500 gr sperzieboontjes, verse blaadjes bascilicum, olijfolie, peper en zout uit de molen, knoflook in plakjes, 4 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 12 trostomaatjes, handje geroosterde pijnboompitjes, 4 vellen bakpapier.

Tapenade: half potje zwarte olijven, teen knoflook, half bosje bascilicum, olijfolie, gemalen peper.

Verwarm de oven op 200 gr. Kook krieltjes en sperziebonen samen een minuut of 5 in water met zout. Giet boontjes en krieltjes af en meng ze met olie, bascilicum, peper en zout in een kom.
Verdeel het mengsel over het midden van 4 vellen bakpapier en leg hier de plakjes knoflook, tijm en laurier op. Vouw het papier op als een pakketje en steek eventueel vast met cocktailprikkers. Leg de pakketjes 20 minuten in de oven.

Haal dan de pakketjes uit de oven, vouw ze open en leg er de tomaten op en gaar nog 10 minuten verder in de oven. Ondertussen rooster je de pijnboompitten en pureer je de olijven met knoflook, bascilicum, olie en peper.

Haal de pakketjes uit de oven en leg ze op 4 borden. Vouw de pakketjes open en schep er de tapenade en pijnboompitjes op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten