maandag 19 maart 2012

Gevulde kool rolletjes

gevulde koolrolletjes

8 bladeren van een spitskool, 120 gram gedroogd sojagehakt, 50 gram gedroogde paddestoelen, olie, 1 ui gesnipperd, stukje gemberwortel fijn geraspt, 2 tenen knoflook geperst, 2 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, 11/2 eetlepel vegetarische oestersaus, 2 theelepels sesamolie, paar draaien zwarte peper, eetlepel maizena.

Blancheer de bladeren van de kool een paar minuten in kokend water en snij de nerven er uit. Laat uitlekken in en vergiet.

Wel het sojagehakt 10 minuten in water en knijp dan goed uit. Giet water over de gedroogde paddestoelen en laat 20 minuten weken. Knijp het vocht uit de paddestoelen en snij in kleine stukjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, sojagehakt en paddestoeltjes. Breng op smaak met gember, rijstwijn, sesamolie, oestersaus en zwarte peper. Haal de pan van het vuur en strooi dan de maizena over het gerecht. Roer goed door.

Verdeel de vulling over de koolbladeren en vouw ze dicht. Steek vast met cocktailprikers of keukentouw. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de koolpakketjes tot ze lichtbruin kleuren.

De rest van de kool snij je in dunne reepjes en bak je met wat geraspte wortel, gesnipperde ui en kerrie in een beetje olie. Serveer met witte rijst.

Bron bewerkt recept: Jolande Burg - Oosters Vegetarisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten