zondag 25 maart 2012

'Kipstukjes' met groene kool


2 bakjes kipstukjes, van de Vegetarische Slager, 2 eetlepels groene currypasta, olie, 1/2 groene kool in dunne reepjes gesneden, bosje lente uitjes in ringetjes gesneden, stukje rode peper fijn gehakt of een theelepel sambal, stukje verse gemberwortel geraspt, blik kokosmelk, 1 groente bouillonblokje, citroensap.


Verhit olie in een pan en fruit de currypasta. Schep de kipstukjes er door en breng op smaak met groene kool, rode peper of sambal, gember, citroen en lente uitjes. Roerbak alles op hoog vuur een paar minuten om. Verkruimel het bouillonblokje erboven en giet de kokosmelk en 100 ml water erbij. Laat het gerecht nog 10 minuutjes op laag vuur sudderen.

Bron : Okoko

3 opmerkingen:

  1. Die kip van de vegetarische slager ziet er echt 'echt' uit. Als ik eens in Den Haag ben (of een verkooppunt tegen kom) toch eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anja als je naar de site gaat: www.devegetarischeslager.nl zie je alle verkooppunten. Het zijn er geloof ik al 150! Probeer ook eens de tonijnsalade.

      Verwijderen
  2. @Anja: Je kan ook bestellen via het internet maar als je in Den Haag(zondag en maandag zijn ze gesloten) bent zou ik zeker eens langs gaan. Het is een ieniemienie klein winkeltje maar je kan alles meteen zien wat ze verkopen. Niet alleen die kipstukjes zijn heerlijk. Ook de Griekse stukjes, gehaktballen, teriyaki. Alemaal lekker met een stevige beet en ze verkopen natuurlijk nog veel meer.

    BeantwoordenVerwijderen