dinsdag 27 maart 2012

Singapore noodles met gemarineerde soja beef reepjes

Zondag 24-042011-8


Bereiden van de beefreepjes.

Week een paar sojalapjes of brokjes minimaal een half uur in water. Knijp goed uit, snij in reepjes en marineer dan in een scheutje sojasaus, teriyakimarinade van Kikkoman, ketjap A, zoete chilisaus met mango van Go Tan, theelepeltje sambal en een scheutje citroensap. Verhit wat olie in een pan of wok en bak de reepjes knapperig.

Voor de Singapore noodles heb je nodig.

4 nestjes woknoodles van Conimex of een andere soort noodle die je lekker vind, olie, stronkje broccoli in kleine roosjes gesneden, 1 rode paprika in reepjes, paar minimaiskolfjes uit glazen pot van Bonduelle, 2 teentjes knoflook geraspt, stukje verse gember geraspt, 1 volle eetlepel madras curry pasta, scheutje sojasaus, bakje tauge, 4 lente uitjes fijn gesneden, kneepje citroensap, 150 ml water.

Stoom of kook de broccoli 5 minuten. Bereid de noodles volgens gebruiksaanwijzing op het pak en zet even weg als ze gaar zijn. Verhit de olie in een wok en bak broccoli, paprika en maiskolfjes met de knoflook, sambal en gember. Schep de groenten uit de pan en verhit opnieuw een beetje olie.

Fruit de currypasta in de olie. Voeg dan 150 ml water toe en de sojasaus. Breng aan de kook en voeg dan de noodles en tauge aan het currymengsel. Schep alles goed om en voeg de rest van de groenten toe.
Hussel alles goed om en laat nog even goed heet worden.

Schep de noodles op borden met de beefreepjes en lenteui en sprenkel er wat citroensap over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten