woensdag 7 maart 2012

Sperziebonen met walnoot tapenade

100 gram gepelde walnoten, 750 gram sperziebonen, 5 teentjes knoflook fijn gehakt, olijfolie, 4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, peper en zout, 4 stukken bakpapier, beetje water.

Maak de boontjes schoon en snij ze in stukjes. Kook de boontjes 5 minuten. Leg de boontjes op het bakpapier en verdeel de takjes tijm, 4 fijngehakte teentjes knoflook en laurier er over. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel wat water over de boontjes en vouw het bakpapier dicht. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Bak de pakketjes in 20/25 gaar in een hete oven van 200 graden.

Doe de walnoten, teen knoflook, olijfolie peper en zout in een keukenmachine en maal alles fijn tot een tapenade. Als het te droog is nog wat olijfolie toe voegen.

Haal de pakketjes uit de oven, vouw het papier open en schep er een flinke lepel van de walnoten tapenade over.

Bron: Smaakmakend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten