maandag 19 maart 2012

Taco pasta

Buiten koken in Vietnam
olie, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook geperst, chilipoeder, paprikapoeder, cayennepeper, komijnpoeder, oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper, 2 blikjes tomatenpuree, pakje tofu gehakt, blik zwarte bonen, kuipje roomkaas of een half pak silken tofu, chilisaus, pot tacosaus, pasta naar keuze, boter, paneermeel, geraspte kaas of Cheezly.

Maak eerst je eigen taco kruidenmix: 1 eetlepel chilipoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel oregano, 1/4 theelepel knoflookpoeder, 1/4 theelepel komijnpoeder,1/4 theelepel uienpoeder, zout en peper. Doe alles in een potje en schud door elkaar. Het is best scherp dus wees er voorzichtig mee.

Verhit olie in een pan en fruit de ui tot ze zacht is. Voeg de knoflook toe en meng het tofu gehakt erdoor. Breng op smaak met een halve theelepel taco kruiden. Voeg de tomatenpuree, zwarte bonen en roomkaas/silkentofu toe en breng verder op smaak met een scheutje chilisaus en de pot tacosaus.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Schep de gare pasta door de saus en dan in een ovenschaal en strooi er paneermeel, klontjes boter en kaas/cheezly over en bak de schotel 20/25 minuten in de oven.

Bewerkt recept, bron is : Closet Cooking

Foto is van mijn zusje, zij kookte en at mee bij een Vietnamese familie in het oerwoud. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen