donderdag 8 maart 2012

Vegan Quiche Lorraine

1/2 blok rooktofu, 1/2 blok silken tofu, scheutje sojamelk, 1 prei in ringetjes, 1 ui gesnipperd, teen knoflook geperst, snuf nootmuskaat, peper, 2 el edelgist, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel kerriepoeder, Cheezly, 5 of 6 plakjes plantaardig bladerdeeg.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verhit wat boter in een pan en bak ui, knoflook en prei ringetjes. Voeg kerrie en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper.

Doe de rooktofu, silkentofu en sojamelk in een blender en pureer helemaal glad. Voeg de edelgist toe en nootmuskaat en laat kort mee draaien. Schep het tofumengsel bij het preimengsel en meng alles goed door elkaar.

Bekleed een quiche of springvorm met de plakjes bladerdeeg. Schep het tofu/preimengsel op het bladerdeeg. Rasp wat van de Cheezly en strooi over de quiche. (ik bewaar de cheezly meestal in de vriezer dat raspt wat makkelijker)

Verhit de oven op 220 graden en bak de quiche ongeveer in 20/25 minuten gaar en bruin. Laat de quiche nog 5 minuten afkoelen in de oven.

3 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om rooktofu te gebruiken! Ga ik ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Cahntal: en anders gewone tofu en liquid smoke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou zelf de gerookte tofu niet fijnmalen, maar in kleine blokjes of plakjes gebruiken. Heb je een wat interessantere structuur. Je kunt ook zelf tofu roken. Ik heb een klein rookoventje, maar je kunt ook wat improviseren met een pan op het gas en alufolie. Je kunt om de feestvreugde te vergroten gerookt paprikapoeder gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen