zondag 1 april 2012

Bulghur burgers


125 gram (fijne) bulghur, 100 gram rode linzen, volkorenmeel, 3 eetlepels maizena,1 grote ui in stukjes, 1 grote tomaat in stukjes,1 wortel geschild en in stukjes, bosje koriander, 2 eetlepels tahin, 1/4 theelepel komijn poeder, 1/2 theelepel ketoembar, 1/4 theelepel gerookt paprika poeder, snufje chilipoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, zout en peper.

Bereid bulghur en linzen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de linzen samen met de resterende ingrediënten in een keukenmachine en pureer. Zonder keukenmachine rasp je ui en wortel en hak je tomaat en koriander fijn en stamp je alles met de pureestamper ( Tip van de auteur).

Schep het mengsel op de bulghur en roer goed door. Gebruik eventueel extra maizena en volkorenmeel tot je een stevig deeg hebt. Maak je handen nat en vorm burgers van het mengsel. Verhit olie in een pan en bak de burgers aan beide zijden goudbruin. Rooster pitabroodjes, halveer ze en beleg met sla, tomaat, augurk, veganaise en ketchup. Serveer met hand cooked chips.

In het recept staat dat er maar 1 eetlepel volkorenmeel toegevoegd hoeft te worden. Dat houd het mengsel te nat. Gebruik dus net zo veel meel als nodig is. Maizena staat niet in het recept maar houd de boel wel goed bij elkaar. Ik haalde 8 hamburgers uit het mengsel.

Speel met de ingrediënten en kruid op naar eigen keuze. En dat maakt koken nou zo leuk, volg een recept maar wijk af naar eigen inzicht!

Bewerkt recept bron - Veggiestan - Sally Butcher

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen