dinsdag 10 april 2012

Flauw gevallen imam met orzo


Owee, als er nu nog iemand is die durft te zeggen dat plantaardig eten niet lekker is...

2 personen


2 grote aubergines, olijfolie, 4 tenen knoflook fijngehakt, 1 rode en 1 witte ui gesnipperd, blik tomaten, 1 theelepel paprika poeder, 1 theelepel bruine suiker, scheutje citroensap, handje verse fijn gehakte peterselie


Was de aubergines. Laat de steelaanzet intact en trek met een scherp mes van boven naar onder reepjes van het vel af. Maak in de lengte een insnede en verwijder het zaad gedeelte. Hak dit fijn en zet weg.


Bestrooi de ontstane holtes met zout en zet een half uurtje rechtop in een vergiet. Veeg dan het zout weg. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergines aan beide zijden in 7 minuten lichtbruin en wat zachter.


Haal de aubergines uit de pan en zet ze even opzij.Doe nog wat olie in de pan en bak knoflook en ui en de bewaarde zaaddelen van de aubergine. Voeg na een minuut of 5 het blik tomaten, paprikapoeder, suiker en citroensap toe. Druk de tomaten fijn met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.


Leg de aubergines in de koekenpan en vouw de helften open. Verdeel er het uimengsel over en stop ze goed vol. Schep de rest van de saus er over heen. Voeg wat extra olie toe en 100 ml water. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat de aubergines zo'n 45 minuten pruttelen.


Strooi voor het serveren nog wat peterselie over het aubergines.
Wij aten er orzo bij maar een lekker stuk Turks brood om me te soppen kan natuurlijk ook goed.


Bron bewerkt recept: Veggiestan - Sally Butcher

6 opmerkingen:

  1. 'k Heb ook ergens zo'n zelfde recept met de
    naam Imam bayildi(flauwgevallen), volgens mijn kookboekje schijnt het zo te zijn dat de imam flauwviel vanwege de smaaksensatie van het gerecht,
    leuk weetje niet?
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Chantal: Ik kocht orzo bij een Turkse winkel in Delft maar de Hoogvliet verkoopt het ook. Bij de oosterse/turkse produkten afdeling. Van AH weet ik het eigenlijk niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Winny,

    Als ik vegetarisch wil koken en het niet weet, is jouw site één van de eerste waar ik ga zoeken, en terecht! Wat een feestje dit gerecht!!
    Dank je wel maar weer,

    vriendelijke groet, Monique

    BeantwoordenVerwijderen