dinsdag 3 april 2012

Gebakken aubergine met paksoi

Zaterdag 25-06-2011-8

 3 personen

1 middelgrote aubergine, zout, pak basmatirijst(400 gram)
olie, grote teen knoflook, scheut gemberstroop, 1 grote of 2 kleine paksoi struikjes, 1 rode paprika, eetlepel rijstazijn, scheutje sojasaus, eetlepel water, 1 eetlepel vegetarische oestersaus, beetje suiker, klein scheutje sesamolie, gemalen zwarte peper.

Beslag: 2 eiwitten, 2 eetlepels maizena, scheutje sojasaus, theelepel sesamolie.
olie om te frituren, wit sesamzaad.

Snij de aubergine tweemaal overlangs doormidden en dan in dunne plakken zodat er kwarten ontstaan. Bestrooi de aubergine met zout en laat minimaal 30 minuten uitlekken in een vergiet.

Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Rasp de knoflook, snij de paksoi klein, en de paprika in reepjes.

Fruit de knoflook met gembersiroop in wat olie en voeg de paprika en de witte delen van de paksoi toe. Voeg rijstazijn, sojasaus, sesamolie, water, oestersaus en suiker toe. Meng alles goed om en roer dan de groene delen van de paksoi erdoor. Breng op smaak met gemalen zwarte peper.

Meng de ingrediënten voor het beslag ( de eigelen kan je gebruiken om ijs te maken, een omelet, als eggwash, lemoncurd etc, maar niet weggooien dus) Doe de stukjes aubergine in een schone theedoek zonder wasluchtjes en dep ze goed droog. Schep de stukjes door het beslag en laat even staan ( het beslag zal daar iets dunner van worden maar dat is niet erg)

Verhit de olie in een wok of frituurpan en bak de aubergine stukjes goudbruin.S erveer met de rijst, het groentemengsel en strooi er de sesamzaadjes over.

Bron bewerkt recept: Oosters Vegetarisch - Jolande Burg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten