woensdag 18 april 2012

Samosa's

Nog een lekker kliekjes recept.
Samosa's van over gebleven bloemkool en aardappel.


Deeg : 450 gram bloem, 1/2 tl zout, 100 gram gesmolten boter, 1 1/2 tot 2 dl koud water

Vulling: restje gekookte bloemkool en aardappels, kopje doperwtjes, 1 middel grote gekookte wortel in stukjes, 1 ui gesnipperd, teen knoflook fijn gehakt, 1 eetlepel masala kerrie, theelepel sambal, theelepel djintan.

Doe bloem in een kom met zout en druppel er de gesmolten boter over. Meng met de vingers tot een kruimelig deeg. Giet het water erbij en kneed tot een deeg. Het deeg is goed als het niet meer plakt en aan de vingers kleeft. Maak een bal van het deeg. Rol op in plasticfolie en zet weg in de koelkast.

Fruit de ui in wat olie en voeg knoflook, sambal, djintan, masala kerrie, wortel, bloemkool, aardappel en doperwtjes toe. Roer goed door.

Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een grote plak. Snij hier vierkante plakken uit en snij deze weer overdwars door zodat er driehoeken ontstaan. Schep op iedere driehoek wat van het groentemengsel en vouw de driehoeken dicht. Druk de randen dicht met water en een vork.

Verhit  olie in een wok of frituurpan en bak de samaosa's goudbruin. Serveer met chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen