dinsdag 24 april 2012

Surinaamse linzen soep


Halve zak rode linzen (200/250 gram), 3 tot 4 x zoveel water, 2 rode uien, 4 tenen knoflook, stukje rode peper, flinke klont boter, theelepel masala kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel ketoembar, 2 tot 3 maggiblokjes, zwarte peper, peterselie, citroensap.

Spoel de linzen af en zet ze op met het water en de bouillonblokjes. Pureer ui, knoflook en rode peper helemaal fijn. Verhit de boter in een pan en fruit het uimengsel. Breng op smaak met kerrie, komijn en ketoembar. Voeg het mengasel toe aan de linzen en breng op smaak met zwarte peper.

Laat de soep 45/60 minuten koken en roer regelmatii door. De soep dikt aardig in dus misschien wat extra water toevoegen.
Schep de soep in kommen en server met citroen en peterselie.

Wij aten er samosa's bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten