donderdag 19 april 2012

Weekend dip...

Weekend, dat betekent dippen! Mooie uitdaging om plantaardig dips te maken die iedereen lekker vind.

1/2 blik cannelinibonen, paar verse bascilicumblaadjes, 5 zongedroogde tomaten op olie, scheutje olie van de tomaten, beetje water, teen knoflook, peper (zout zit al in de bonen en de tomaten).

Pureer alles, toastje erbij en smeren maar...

(mag natuurlijk ook op de boterham)

Je kan ook de helft van de ingrediënten nemen, het is namelijk best veel. Dat is het voordeel als je zelf broodsmeersels maakt, het is vers, kost bijna niets en je hebt meteen een heleboel. Voor zo'n tutbakje uit de natuurwinkel of supermarkt betaal je al gauw 2 tot 3 euro en het is zo op...

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed recept! Ga het zeker proberen. Ik ben bezig met vervangend broodbeleg vinden en uitproberen. We zitten vooralsnog vrij vast aan kaas... Dus bonendip is weer een mooi alternatief naast hummus enzo. groet, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hanneke: Het is even zoeken,andere dingen als kaas,ik ken het probleem. Kijk vooral veel op Amerikaanse en veganistische websites. Daar vind je van alles wat lekker is op je boterham. toastje, stokbroodje

    BeantwoordenVerwijderen