donderdag 24 mei 2012

Artisjokken en cannellini bonen spread

Het is weer weekend. Tijd om knapperig brood te smeren met een heerlijke dip en weg te spoelen met een fris glas wijn. De zon die is er tenslotte al!

2 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui fijn gesnipperd, potje gemarineerde artisjokken op olie (Sacla) 3 knoflook teentjes fijn gehakt, beetje oregano, blik cannellini bonen (400 gr), citroensap, snufje gedroogde chilivlokken, peper.

Gooi de olie van de artisjokken niet weg!

Verhit de olie in de pan en fruit de ui zacht. Hak de artisjokken in stukjes. Voeg knoflook toe aan de ui en fruit nog een paar minuten op laag vuur. Voeg dan de oregano, bonen en artisjokken toe tot alles goed warm geworden is.

Doe het mengsel in een keukenmachine met citroensap en chilivlokken en pureer tot een homogene massa.  Voeg nog wat olie van de artisjokken toe en breng op smaak met peper.

Het is een grote hoeveelheid en houd je wat over is dat heus niet erg. Dat kan de op de boterham naar het werk met een blaadje sla en gegrilde paprika...

Bron bewerkt recept: River Cottage Veg Everyday

Geen opmerkingen:

Een reactie posten