woensdag 9 mei 2012

Briam

Je moet er even de tijd voor hebben maar dan proef je ook wat!

4 personen

2 aubergines, 2 courgettes, 6 Roma of vlees tomaten, 300 gram aardappels, 1 grote rode ui, 2 puntpaprika's, olijfolie, peper, zout, oregano.

Snij de aubergine in de lengte in vieren en vervolgens in repen van 1 cm dik. Doe de auberginestukken in een vergiet, strooi er zout over en laat een half uur uitlekken. Spoel dan het zout er af en dep de aubergine stukjes droog met een theedoek.

Snij de courgette in plakken van 1 cm dik, de ui en paprika in ringen en de aardappels in plakken van 1 cm dik. Bij gebruik van biologische aardappels laat je de schil gewoon zitten. Snij 3 van de 6 tomaten in blokjes. De andere 3 rasp je fijn op een grove rasp.

Verhit de oven op 180 graden. Doe de groenten, aardappels en tomatenrasp in een braadslee  of ovenschaal en sprenkel er flink wat olijfolie over. Breng op smaak met peper, zout en oregano.

Dek de schaal goed af met aluminumfolie en zet de schaal 2 uur in de oven. Verwijder dan het folie en zet nog 40 minuten terug zodat de saus wat indikt. Serveer met een lekker stuk brood en een salade.

Bron: Tessa Kiros-Mezze en Moussaka





Geen opmerkingen:

Een reactie posten