dinsdag 15 mei 2012

Falafel preitaart

Deeg:120 gram volkorenmeel, 50 gram havermout, 50 gram rauwe cashewnoten grof gehakt, 1/2 tl bakpoeder, peper en zout, 75 ml zonnebloemolie, 75 ml amandelmelk.

Vulling: 200 gram prei gewassen en in ringetjes gesneden, 1 grote appel in blokjes, bakje falafel (natuurwinkel), theelepel kerriepoeder, teen knoflook geperst, 1 grote ui gesnipperd, snufje tijm, 1/2 tl komijnpoeder, 250 gram  tofu, 300 ml sojamelk, 3 el maizena, paar draaien zwarte peper uit de molen.



Maak het deeg door de droge ingrediënten met elkaar te mengen. Meng natte ingrediënten en meng dan alles met elkaar. Kneed hier en deeg van en bekleed er een taartvorm mee (24 cm)

Vulling:Fruit ui en prei in wat olie met knoflook en kruiden. Verkruimel de falafel balletjes boven het preimengsel en voeg de appelblokjes toe. Doe de tofu, sojamelk, maizena en peper in een blender en maal fijn. Voeg dit mengsel aan het groentenmengsel in de pan en roer goed door elkaar.

Schep het prei/tofumengsel in de taartvorm. Verhit de oven op 175 graden en bak de taart in 40 minuten gaar en goudbruin.

Bron bewerkt recept: Plantaardig Maandag

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen