dinsdag 29 mei 2012

Gebakken gnocchi met pesto en groente saus


Het idee komt bij de Plantaardige Keuken vandaan maar ik geef overal mijn eigen draai aan en kook met wat er in de koelkast ligt.

Voor 2 personen

Pak gnocchi, pesto (zelf gemaakt of gekocht) olie, potje geroosterde paprika,s, teen knoflook, scheutje citroensap,1/2  bakje champignons in plakjes, 1courgette in blokjes, aubergine, half bosje snijbiet klein gesneden ook de steeltjes, peper.

Kook gnocchi volgens gebruiks aanwijzing op het pak. Verhit olie in een pan en bak de gnocchi kort op hoog vuur. Schep en paar eetlepels pesto door de gnocchi en zet weg.

Doe de geroosterde paprika,s, knoflook en scheutje citroensap in een keukenmachine en pureer tot een saus. Stoom de aubergine 30 minuten in een stoommandje in een pan. Snij de aubergine open en schep het vruchtvlees er uit. De schil gooi je weg.

Verhit olie in een pan en bak champignons en courgette. Voeg de aubergine en snijbiet toe en breng de saus aan de kook. Schep de paprikasaus er door en breng op smaak met peper.

Verhit de gnocchi nogmaals en schep op borden met de groentesaus er naast.
Zo. Vreselijk. Lekker!

(Inplaats van snijbiet kan je ook jonge spinazie gebruiken.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten