woensdag 30 mei 2012

Geroosterde paprika's gevuld met krielaardappels, feta en pesto

200 gram krielaardappels, 4 rode paprika,s, olijfolie,200 gram feta (dodoni) 4 eetlepels groene pesto (zelf maken of uit een potje), peper.

Kook de aardappeltjes 12 minuten in de schil. Laat afkoelen. Verhit de oven op 200 graden.

Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaden. Vet de buitenkant in met olie en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Halveer de krieltjes en doe ze in een kom. Snij de feta in blokjes en meng ze bij de aardappels. Schep de pesto erdoor.

Schep het aardappelmengsel in de paprika helften en bak 40-45 minuten. Serveer met een salade.

Pesto: 50 gram pijnboompitten of walnoten, bosje bascilicum, bosje peterselie, teen knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas (optioneel) citroensap, olijfolie, zout en peper.

Doe alle ingrediënten in en keukenmachine en meng tot een mooie saus.

Vegan optie: Inplaats van feta kan je ook  tofu blokjes gebruiken en laat je de Parmezaan uit de pesto.

 Bron: River Cottage-Veg Everyday

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen