maandag 28 mei 2012

Griekse pasta salade

4 personen

De salade: 400 gram pasta naar keuze (ik ben dol op penne) scheutje olijfolie, half bakje kerstomaatjes, halve komkommer, 1 rode paprika, 1 gele paprika, bosje lente uitjes, 10 kalamata olijven, 10 zongedroogde tomaten op olie.

Vinaigrette: 100 gram feta, 2 tenen knoflook, 6 eetlepels rode wijnazijn, 1 dl olijfolie, gedroogde oregano, paar draaien zwarte peper uit de molen.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing, giet af en giet er wat olijfolie door. Schep de pasta in een saladekom. Snij paprika en komkommer in kleine blokjes, halveer de kerstomaatjes, snij de lenteui in dunne ringetjes, ontpit de olijven en halveer, knip de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Maak een dressing van de rode wijnazijn en de olie. Rasp de feta en de knoflook boven de dressing en breng op smaak met oregano en gemalen zwarte peper. Klop tot een mooi sausje.

Schep de dressing goed door de pasta en meng daarna de groenten door de salade. Knip wat peterselie fijn en strooi over de salade. Laat een paar uur op smaak komen (kamertemperatuur)

Voor de veganversie kan je (gemarineerde)harde tofu gebruiken inplaats van de feta.
Bewerkt recept maar de bron is: Kitchen Parade

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen