zondag 27 mei 2012

Het groentepakket

Deze week in het Odinpakket: Broccoli, radijsjes, uien, paksoi en snijbiet.

De snijbiet was jong, mals en verassend lekker. Het werd verwerkt in een groentesaus en geroerbakt met een beetje olijfolie en zeezout.

Van de paksoi maak ik een oosters gerecht met aubergine en paprika. De broccoli gaat in de bami en de radijsjes snacken we zo weg. De uien zijn multi funcioneel.

2 opmerkingen:

  1. Op je oude blog las ik over een broccolisoep met blauwe kaas. Heb je daar een recept van gepubliceerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eva: Ik heb even moeten zoeken en kom tot de conclusie dat ik het recept nooit gepost heb. Kan me herinneren dat ik het ook niet zo lekker vond. Maar na even zoeken vond ik toch het recept op een kladje.

    Kilo broccoli met steel, 2 aardappels, 1 ui, 2 groentebouillon tabletten, 100 gram blauwe kaas naar keus, peper 1 1/2 liter water.

    Snij broccoli in roosje en de stelen in stukken. Schil aardappels en snij in blokjes, snipper de ui. Zet de broccoli, ui en aardappels op met het water en bouillonblokjes en laat 30 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep en schep dan de blauwe kaas er door en laat smelten. Breng de soep op smaak met peper.

    Eet smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen