dinsdag 8 mei 2012

Kerrie aardappels met komatsuna salade

2 personen

Voor de kerrie aardappels heb je nodig: 400 gram biologische aardappels met schil, 1 ui, teen knoflook, olie, theelepel kerriepoeder, snufje chilipoeder, snufje djintan en ketoembar, gemalen zwarte peper.

Was het zand van de aardappels en kook de aardappels in 20 minuten gaar in de schil. Ondertussen snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Maak een dressing van olie, ui knoflook, chilipoeder, kerriepoeder, ketoembar en peper. Snij de gare aardappels in blokjes en doe ze in een schaal. Schep de dressing door de aardappels en laat op smaak komen. Houd de aardappels op kamer temperatuur.

De salade: bosje komatsuna, eikenbladsla, bakje champignons, half bakje kastanje champignons, teen knoflook, 2 oude boterhammen in blokjes, olie, chilipoeder, witte wijn azijn, theelepel mosterd, peper en zout.

Was de sla en komatsuna en scheur in kleine stukjes. Slinger goed droog in een slacentrifuge of theedoek. Ik doe dit altijd in een theedoek en ga buiten staan. Knoop de theedoek goed dicht anders vliegen de slablaadjes bij de buren in de tuin of op het balkon en slinger tot het water er uit is. Zo'n theedoek scheelt weer in de aanschaf van een sla centrifuge en vooral een hoop ruimte in het keukenkastje.

Doe de sla en komatsuna in een schaal. Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de broodblokjes met knoflook. Haal de blokjes als ze bruin en knapperig zijn uit de pan. Giet nog wat olie in de pan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder.

Maak een dressing van olie, azijn, mosterd en peper en zout. Schep de broodblokjes door het champignon mengsel en bak kort op hoog vuur. Schep de champignonsmengsel over de sla en giet de dressing er over. Hussel alles goed door elkaar. Serveer de salade met de aardappels.

NomNomNom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten