zondag 6 mei 2012

Pasta di Genua

3 personen

Handje pijnboompitten, stukje pecorino, bosje bascilicum, flinke teen knoflook, scheut olijfolie, kneepje citroensap, 3 kleine aardappels geschild, handje sperziebonen, 300 gram pasta naar keuze.

Begin met het maken van de pesto: rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze gaan geuren. Doe de pitten in een keukenmachine met de bascilicum, knoflook en pecorino. Maal alles fijn en voeg dan olijfolie en citroensap toe en pureer verder tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper.

Snij de aardappels in blokjes en de boontjes in kleine stukjes. Doe aardappels en boontjes samen in een pan en kook in 10 minuten beetgaar. Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af en schep in borden. Schep de boontjes en aardappelblokjes over de pasta en een flinke schep pesto. Rasp er nog wat pecorino over en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Enjoy!

5 opmerkingen:

  1. Alynda: Gaaf hé, ooit eens door mijn zoon meegenomen uit Rome. Wel jammer dat de kleuren verbleken door het koken maar het lijken net zuurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ninensa: Best wel jammer dat we zulke mooie pasta opgegeten hebben.Gelukkig hebben we het plaatje nog...

    BeantwoordenVerwijderen