zaterdag 5 mei 2012

Soto 'ajam'

Bouillon: 2 liter water, 4 daon salam blaadjes, 3 sereh stengels, stukje gember wortel, 1 afgestreken eetlepel zout, paar draaien zwarte peper, 1 ui, 4 tenen knoflook, 1 theelepel laos, theelepel koenjit

Vulling: 250 gram gekookte rijst, 2 gekookte aardappels in blokjes, bakje tauge, 1 bakje kipstukjes van de Vegetarische Slager, bosje lenteui in ringetjes, 4 gekookte eieren in plakjes, sambal, ketjap, soto mix .

Kneus de sereh door er een paar klappen op te geven.
Zet het water op met sereh, gember, daon salam, zout en peper. Pureer ui en knoflook met laos en koenjit helemaal fijn tot een pasta. Fruit het uimengsel in wat olie en voeg aan de bouillon toe.
Laat de bouillon minimaal 30 minuten op laag vuur koken.

Verwijder voor het serveren de sereh, daon salam en gember uit de bouillon. Schep in 4 soepborden wat rijst, aardappel, tauge, bosui en ei. Schep de hete bouillon er over en breng op smaak met sambal, ketjap en soto mix.

Seroendeng en gefruite uitjes zijn ook erg lekker over de soep.

In plaats van 'kipstukjes' kan er ook gebakken tofublokjes gebruikt worden. Wil je de soep vegan, dan laat je het ei er uit. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten