donderdag 17 mei 2012

Udon noodles met sesamsaus en gewokte groenten


4 pakjes udon noodles (toko), scheutje sesamolie, 3 eetlepels sesamzaad, 1/4 kop sojasaus, 6 eetlepels rijstazijn, scheutje water, bosje lente ui.

Kook noodles volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Rooster de sesamzaadjes in een pan maar houd wel de deksel op de pan,  als de zaadjes gaan poffen vliegen ze alle kanten op!! Doe sesamolie, sojasaus, rijstazijn, water en sesamzaad in een keukenmachine en pureer tot een saus. Snij de lente uitjes in ringetjes. Schep de sesamsaus door de udon noodles en strooi de lente uitjes er over.

1 klein spitskooltje, halve prei, 1 ui, teen knoflook, 1 wortel, 1/2 paprika, half bakje champignons, olie, teriyakisaus (kikkoman), sambal.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, halveer de kool en snij de harde kern er uit. Snij de kool in dunne reepjes, snipper de ui, pers de knoflook uit, snij prei in dunne ringetjes, paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg de rest van de groenten toe en roerbak kort op hoog vuur. Breng op smaak met teriyakisaus en sambal. Serveer de groenten bij de noodles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten