zondag 10 juni 2012

Appel kruimel repen

2 grote appels, 2 eetlepels suiker, scheutje water, kneepje citroensap, 2 theelepels kaneel, 120 gram bloem, 80 gram havermout (snelkook)150 gram licht bruine suiker, 110 gram plantaardige boter, theelepel bakpoeder of een beetje baking soda.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Doe de appelstukjes in een pannetje met water, citroensap, 2 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Meng in een kom, bloem, havermout, lichtbruine suiker, 1 theelepel kaneel en bakpoeder of baking soda. Smelt de boter in een pannetje en giet de boter bij het bloem mengsel. Roer goed door elkaar.

Verhit de oven op 180 graden. Schep de helft van het deeg mengsel in een ingevette bakvorm (20x20cm) en druk goed aan. Schep het appelmengsel op het deeg en zet de vorm in de oven. Laat 20 minuten bakken. Haal de vorm uit de oven en verkruimel de rest van het deeg over de appel. Druk enigzins aan.Zet het vorm terug in de oven en bak nog 25 minuten.

Snij de koek in 8 repen als het wat afgekoeld is.

4 opmerkingen:

  1. Binnenkort ook eens proberen, lijkt me lekkerrrrr,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alle spullen in huis, dus ga hem eens uitproberen!
    Gaat zo de oven in, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Succes, ik ga ze binnenkort ook maar weer eens maken. Wordt weer mooi weer om veel in de keuken te vertoeven :)

      Verwijderen