dinsdag 12 juni 2012

Geroosterde tomaten bascilicum soep



Anderhalve kilo rijpe tomaten, olijfolie, peper en zout, 2 uien, 6 tenen knoflook, klontje plantaardige boter, snufje chilivlokken, 1 blik tomaten en het sap, bosje bascilicum, tijm, 1/2 liter water groentebouillon.

Verhit de oven op 220 graden. Snij de tomaten door de helft en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en breng op smaak met gemalen zwarte peper en zeezout. Hussel goed door elkaar, zet de schaal in het midden van de oven en rooster 45 minuten.

Snipper de ui en de knoflook en fruit met een scheutje olijfolie en het klontje boter in een pan. Voeg chilivlokken toe, het blik tomaat, bascilicum, tijm, 1/2 liter water en 1 groentebouillonblokje of poeder.

Voeg de oventomaatjes met het vocht aan de soep en breng aan de kook. Laat 40 minuten op laag vuur pruttelen en pureer de soep. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Snij een ciabattabrood in schuine plakken, besprenkel met olijfolie en wat grof zeezout en laat ze lichtbruin roosteren in de oven. Serveer het brood bij de soep.

Bron: Kate from Scratch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen