zondag 10 juni 2012

Het Odin pakket

Paprika, aubergine, wortel, bloemkool, artisjok

We aten voor de verandering ouderwetse bloemkool, 1aubergine gebruikte ik op een pizza, net als de paprika. Met de wortel heb ik nog niets gedaan en de artisjok heb ik weer te lang laten liggen, die begint dus uit de drogen, maar staat wel leuk in de keuken. Wel zonde eigenlijk...Ik heb nog nooit een verse artisjok bereid en ben er ook een beet huiverig voor. Gemarineerd uit een potje is wel erg makkelijk.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Winny, een lekker sausjes maken met heel fijn gesneden augurk en kappertjes (recepten genoeg op internet ) en de artisjok koken en dan blaadje voor blaadje eten: eerst dippen en dan met je tanden het vruchtvlees eraf schrapen. Als je bij het hart komt het pluis wegsnijden en dan het hartje opsmullen met je laatste restje dressing!

  groet
  Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi winny, gister heb ik mijn odin artisjok gekookt. Na alle blaadjes eraf te hebben gehaald en het hooi bleef er eingelijk niet zo veel meer over. Dus maar weggegooid. Als je ooit een recept vindt . Blaadjes dippen wil ik niet
  Moeilijke groente ?
  Grt patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @patricia:Vind ik ook, een moeilijke groente. Nou ja, aankomende week zitten er weer allemaal bruikbare groentjes in de tas:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 45 minuten koken en dan zoals Nicolet zegt, blaadjes kluiven met een lekker suasje en tot slot het hart opeten.

  Patricia, heb je het hart ook weggegooid? Dat is helemaal zonde.

  Het is wel een groente waar je even de tijd voor moet nemen om te eten. Gewoon gezellig, zoiets als kaasfondue. Dan is een artisjok per persoon wel leuker, maar knus met z'n tweeeen een artisjok snoepen heeft ook wel iets.

  Misschien komt je uitgedroogde artisjok, nog tot bloei, Winnie. Dan is het een sierraad voor je keuken. En de volgende keer als een artisjok in je tas hebt, zou ik dan maar proberen te ruilen met iemand die best wel twee artisjokken wil hebben.

  BeantwoordenVerwijderen