zaterdag 9 juni 2012

Hummus

Het is weer weekend, dat betekent  smeren met een lekkere zelf bereide hummus.

Je hebt nodig: klein potje of blikje kikkererwten (of zelf weken) en bewaar er een paar, 4 eetlepels tahin, scheutje olijfolie, citroensap, 4 tenen knoflook,zout en peper.

Stop alles in een blender en pureren maar. Schep voor het serveren wat sambal, kikkererwten en olijfolie over de hummus. Geef er blokjes Turks brood, geroosterde paprikareepjes en kappertjes bij.

2 opmerkingen:

  1. Dag Winnie, je hebt me geinspireerd om eindelijk eens hummus te gaan maken (staat al heel lang op mijn receptenlijstje). Ik wil wel even opmerken dat als je geweekte kikkererwten gebruikt, je ze wel eerst gaar moet koken voordat je ze in de blender mikt! groet, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Hanneke: Ja dat is helemaal waar, hopelijk ging het bij jouw op dat punt goed goed. Maar het is wel heel makelijk om zelf te maken en heel lekker, alhoewel die van Sabra ook erg smakelijk is

    BeantwoordenVerwijderen