zaterdag 16 juni 2012

Linzen paté

1 lente ui fijn gesneden, teen knoflook, 4 taggia olijven, 2 zongedroogde tomaten, 1/2 kopje groentebouillon, 1/2 kopje gewassen rode linzen, peper, olijfolie.

Breng de olijven, tomaat, bosui en een beetje bouillon aan de kook. Voeg de rest van de bouillon er bij en de linzen en breng nogmaals aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten koken maar houd wel de bouillon in de gaten. Als het te veel verdamt bij vullen met wat extra water.

Laat het mengsel afkoelen en pureer. Voeg wat olijfolie en peper toe.

Lekker voor op je boterham, toastje, stokbroodje met wat sla en gegrilde paprika

3 opmerkingen:

  1. Vanavond deze spread gemaakt. Ik had alleen geen olijven maar nog wel wat koriander liggen (pas tijdens pureren toegevoegd en wat citroensap)...heerlijk zeg! Lekker gesmikkeld op de boterham, en straks nog wat op een toastje!
    Bedankt maar weer!
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze staat ook meteen genoteerd op mn lijstje :) Klinkt goed en ben benieuwd hoe het smaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @daphne: hier blijf je van smeren!De variatie van Monique lijkt mij ook erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen