woensdag 27 juni 2012

Noodles met champignons

3 personen

5 gedroogde Chinese paddestoelen (ik koop ze in een grote zak bij Amazing Oriëntal) 3 porties noodles, 3 eetlepels sojasaus, anderhalve eetlepel vegetarische oestersaus (Sie San), beetje sesamolie, halve eetlepel bruine suiker, 2 tenen knoflook, 2 cm verse gember geraspt, blikje bamboescheuten, 200 gram gemengde champignons in stukjes, bosje lenteui in ringetjes, olie, 2 bakjes 'kipstukjes' Vegetarische Slager.


Week de paddestoelen in een kopje water en gooi het weekwater niet weg! Kook noodles volgens gebruiksaanwijzing op het pak, spoel af met koud water en zet weg tot nader gebruik. Haal de geweekte paddestoelen uit het water en knijp ze uit. Maak een sausje van het weekwater, sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.


Verhit olie in een wok en roerbak gember en knoflook. Voeg bamboescheuten en paddestoelen toe en roerbak 3 min op hoog vuur. Voeg het sausje toe aan de paddestoelen en schep dan voorzichtig bosui en noodles door het mengsel. Bak in en andere pan de 'kipstukjes'met een beetje sojasaus in olie en serveer bij het noodlemengsel. Geef er komkommer bij.


Bron bewerkt recept : Okoko

1 opmerking:

  1. Oeh Noedels! Daar heb ik vreemde relatie mee. Soms kan ik daar echt zo trek in hebben en het andere moment echt totaal niet

    BeantwoordenVerwijderen