zaterdag 23 juni 2012

Paddestoelensaus

Lekker voor over de bloemkool, seitan of wat je maar wil...saus van paddestoelen.

1/2 bakje champignons, 1/2 ui gesnipperd, teen knoflook geperst, eetlepel bloem, theelepel bouillonpoeder of 1 blokje, kopje water, peper, scheutje sojasaus, plantaardige boter.

Verhit de boter in een pan en fruit ui, knoflook en champignons. Voeg de bouillon, peper en sojasaus toe en roer goed om. Doe een eetlepel bloem in een theezeefje en zeef de bloem boven het champignonmengsel. Roer goed om en giet dan scheutje voor scheutje water erbij. Roer goed door tot je een mooie gebonden saus hebt. Is de saus te dun voeg je nog wat bloem toe, is de saus te dik giet er dan nog een beetje water bij.

2 opmerkingen:

  1. Om eerlijk te zijn, heb ik nognooit van een vegetarische slager gehoord ;) ik moet eens op zoek gaan of die bij ons ook in de buurt is? Wat moet ik onder die "kip" verstaan, is dat tofu? Het recept ziet en hoort in elk geval zalig aan. Bedankt, groeten van janine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Janine: Er zit in Den Haag een winkel van de Vegetarische Slager. Verder hebben ze wel door het hele land verkoop punten in winkels o.a bij EkoPlaza. De produkten van de vegetarische slager worden o.a gemaakt van lupine en soja en het is ontzettend lekker. Kijk gewoon eens op hun website dan weet je alles:)

    BeantwoordenVerwijderen