maandag 25 juni 2012

Pikante ratatouille en soep

scheutje olie, 1bosje lenteui in ringetjes , 1 aubergine in blokjes, bakje champignons in plakjes, 1 courgette in blokjes, 1 rode peper fijngehakt en zaad verwijderd, zout, scheutje agavestroop of honing, scheutje balsamico, halve theelepel koriander, blikje tomatenpasta, blik tomaten, theelepel oregano, blik kidneybeans, theelepel hot curry poeder (Toko)


Verhit olie in een pan en bak de aubergine blokjes tot ze gaan kleuren. Voeg de lenteui, courgette, champignons, blik tomaat en blikje puree toe en roer goed door. Voeg dan de kidneybonen, chilipeper, balsamico, agave, koriander, oregano en de hot curry aan het gerecht en proef of er nog wat zout bij moet. Laat de ratatouille 30 minuten op laag vuur stoven.

Verhit de oven op 150 graden. Doe het groentemengsel in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet het gerecht nogmaals 30 minuten in de hete oven. Serveer met rijst en komkommer salade.

Ik hield nog wat over van het gerecht en maakte er en heerlijk soepje van.
Doe de groenten in een pan en giet er een halve liter water bij en een bouillonblokje of poeder. Snij een worteltje in plakjes en meng bij de soep (ik had nog wat gekookte wortel over) Breng de soep aan de kook en laat een half uurtje op laag vuur pruttelen. Pureer de soep grof en voilà...pikante ratatouille soep!

Bron : Mouthwathering Vegan Recipes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten