maandag 18 juni 2012

Salade van courgette en artisjokken met krieltjes

2 personen

1 courgette in plakken, potje gemarineerde artisjokken (sacla)olie van de artisjokken, teen knoflook geperst, 2 tomaten, 1 gegrilde paprika (nefeli) gemengde jonge bladsla, pijnboompitten, citroensap.

Verhit olie in een grillpan en bak de courgette met de knoflook. Snij de paprika, tomaat en artisjokken klein. Doe de sla in een kom met de courgette, artisjokken, tomaat en paprika. Giet er wat van de artisjokken olie over en wat citroensap. Hussel alles goed door elkaar. Rooster de pijnboomitten en strooi ze over de salade.

Kook krielaardappeltjes in 12 minuten gaar. Laat afkoelen. Maak een dressing van olie, witte wijnazijn en mosterd. Snipper een uitje en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de warme aardappels. Serveer de krieltjes salade bij de courgette salade. Geef er nog wat stokbrood bij (om je bord mee schoon te vegen)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen