woensdag 20 juni 2012

Tempeh met appelsap en gember


Waarschuwing! Ga vooral niet proeven of het gerecht goed op smaak is. Voordat je het weet is de pan leeg!

Blok tempeh van 400 gram, olie, 2 eetlepels gemberstukjes op siroop, 1 rode peper, 2 tenen knoflook, blikje tomatenpuree, 60 ml sojasaus, 2 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels appelazijn, 1 theelepel djintan,  1 theelepel ketoembar, 2 dl appelsap.

Snij de tempeh in plakken van 1 cm. Kook de tempeh 20 minuten in water dan is de smaak wat zachter. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Hak knofklook fijn. Meng in een kom de sojasaus, tomatenpuree, bruine suiker, appelazijn, djintan, ketoembar, appelsap, knoflook, gemberstukjes met siroop en rode peper en meng alles goed door elkaar.

Verhit olie in een pan en bak de plakken tempeh goudbruin en knapperig. Giet de saus over de tempeh en laat nog 10 minuutjes op laag vuur pruttelen.

Lekker bij Oosterse gerechten of op een hard broodje met komkommersalade.

Bron bewerkt recept: Plantaardige Keuken

3 opmerkingen:

  1. Dit klinkt echt heerlijk, ik wilde al weer eens iets doen met Tempeh maar wist nog niet wat, bedankt voor het idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooh, 'k heb het gemaakt met tofu, goed uitgelekt en niet gekookt maar verder precies volgens jouw recept, zooooo lekker, bedankt!
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Kniepertie; O, dat lijkt mij ook lekker met tofu, ga ik ook gauw eens proberen:)

    BeantwoordenVerwijderen