donderdag 21 juni 2012

Turks brood met 'kipstukjes', tomaat en pesto mayonaise

1 klein Turks brood, 500 gram kerstomaatjes in verschillende kleurtjes, balsamico, basilicum, zout en peper, 2 bakjes kipstukjes van de Vegetarische Slager, gemengde sla. 

Voor de pesto mayonaise: 100/150 gram veganaise of mayonaise, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap, bosje bascilicum.

Begin met het maken van de pesto. Doe in een keukenmachine bascilicum met olijfolie, pijnboompitten, knoflook en citroensap en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Meng een paar eetlepels van de pesto door de veganaise of mayonaise.

Halveer de tomaatjes en meng met balsamico, bascilicum, olijfolie en geperste knoflook. Laat minimaal een uurtje  op smaak komen.

Verhit olie of boter in een pan en bak de kipstukjes. Halveer het brood en besmeer beide helften met de pesto mayonaise. Leg de sla, tomaatjes en kipstukjes op het brood. Klap de bovenkant op het brood en druk goed aan. Snij in 4 stukken.



1 opmerking: