woensdag 11 juli 2012

Aardappeltatin

1 pond krielaardappeltjes, 3 takjes verse tijm, 3 afgestreken eetlepels lichtbruine basterdsuiker, half potje semi gedroogde tomaten (AH) 3 eetlepels taggia olijven, plak bladerdeeg (koeling) of 5 plakjesdiepvries bladerdeeg, quichevorm, zout


Kook de krieltjes 10/12 minuten in water, giet af en zet weg.Bekleed de quichevorm met bakpapier. Strooi de tijm, suiker en wat zeezout over het bakpapier. Halveer de krieltjes en leg ze met de snijkant op het bakpapier.


Verdeel de tomaten en olijven tussen de aardappeltjes. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol uit tot een grote lap of gebruik het bladerdeeg uit de koeling. Snij het bladerdeeg enigzins bij en stop goed in bij de randen. Maak een klein sneetje in het midden van het bladerdeeg, zodat er wat stoom kan ontsnappen.


Verhit de oven op 180 graden en bak de tatin 45 minuten in de hete oven. Laat een paar minuten afkoelen. Zet een groot bord op de tatin en draai hem om. Verwijder het bakpapier en snij in porties.


Wij aten er met drie personen van met een salade ernaast en een tofu filet.


Bron: Allerhande nr 4 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen